ÖSSZETEVŐK: szőke csokoládé (kakaóvaj, cukor, zsíros tejpor, tejsavó, vaj, emulgeálószer: napraforgó lecitin, természetes vaníilia kivonat), piemonti mogyoró, karamellizált ropogós ostyatöret (liszt, cukor, vaj, napraforgó olaj, tejpor, árpamaláta, só), fekete fokhagyma. A termék mogyorót, csonthéjasokat, gabonát és tejtermékeket is feldolgozó kézműves üzemben készült. Tárolás: Száraz hűvös helyen! Minőségét megőrzi: gyártástól számított 8 hónap.
TÁPÉRTÉK: Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 2641 kJ, 632 kcal, Zsír: 40,6 g, amelyből telített zsírsavak: 16,2 g, Szénhidrát: 35,5 g, amely: 31 g, Fehérje: 13,8 g, Só: 0,34 g.
FLORE AJÁNLÁSA NEKED:
„A Füstjelek drazsé talán az egyik legizgalmasabb ízünk. A különböző mogyoró pörkölési eljárásokkal való kísérletezés során a kedvesem fejéből pattant ki a füstölés ötlete, így mondhatjuk, hogy ez a drazsé egy igazi kis szerelemgyerek. Kezdetben csak egy karakteresebb pörkölést szerettünk volna elérni, ezért kezdtünk el kísérletezni a grillel, de ahogy kezdett a mogyoró egyre füstösebb lenni, egyre jobban megtetszett nekünk ez a természetesen, aromák nélkül elért füstíz. A mogyorót erdei tobozon és a mogyoró saját héján füstöljük, majd fekete fokhagymával fűszerezett Valrhona szőke (vagyis karamellizált fehér) csokoládéba drazsírozom, végül füstölt, karamellizált ostya porba forgatom. A drazsé fő ízprofilja a füstíz, ami mellé harmonikus kiegészítés a szőke csokoládé karamellás íze. A fekete fokhagymától sem kell megijedni, ez egy magas hőmérsékleten, kontrollált páratartalom mellett fermentált fokhagyma, amelynek a benne lejátszódó Maillard-reakciónak köszönhetően telt, karamellás íze van. Ilyet még biztosan nem kóstoltál! Ez a fekete fokhagymás szőke csokoládé drazsé adta az ihletet a Michelin csillagos 42 Étterem 2024 tavaszi menüjére Barna Ádámmal közösen megálmodott újra gondolt almáspite desszertemhez.
u.i.: Barna Ádám Michelin csillagos séf kedvence”
Tóth Flóra Emese
alapító, kreatív cukrász